Administratie Paneel Omgeving

Top  Next

De gebruikersinterface van EWC Webshop administratie paneel is vergelijkbaar met vele andere web applicaties. Het bevat betekenisvolle menu's om duidelijke navigatie te verzekeren en handige toolbars om snelle toegang tot de meest frequente gebruikte delen van het administratie paneel te voorzien. Dus u zal zich waarschijnlijk zeer snel thuis voelen met het EWC Webshop administratie paneel, zelfs wanneer u geen eerdere ervaring had in het beheren van een webwinkel.

Gelieve de onderstaande kaart te bekijken. Ze zal u helpen te familiariseren met de opmaak en navigatie-structuur, die doorheen het administratie paneel gemeenschappelijk zijn.

Kaart van de EWC Webshop administratie paneel

layout_all_edition_original_PS_cut

 

De Storefront bekijken

Wanneer u met het administratie paneel werkt, kan het nodig zijn dat u de storefront bekijkt. Om snel de storefront te bekijken, klikt u op het open_storefront_icon icoon in de linker boven hoek (naast de winkelnaam). De storefront zal in een nieuw browser tab geopend worden. Dit icoon verschijnt ook op pagina's die normaliter vereisen dat u een preview bekijkt voordat u de veranderingen opslaat. Zulk een pagina kan een product detail-pagina, een categorie detail-pagina, enz... zijn.

Snel-zoeken gebruiken

Het snel-zoek formulier laat u toe om een zoekopdracht uit te voeren voor items die tot een van de volgende data-types behoren: producten,bestellingen,gebruikers, inhoudspagina's en website-nieuws. U hoeft niet het gezochte type te specificeren. Daarentegen, zullen de zoekresultaten in vijf afzonderlijke groepen gedeeld worden.

search_results

 

Hier is een lijst van velden die doorzocht worden:

1.Producten - Product ID, Product code, Naam, korte beschrijving, Volledige beschrijving, Zoek woorden, Meta sleutelwoorden, Meta beschrijving, SEO naam.

2.Bestellingen- Voornaam, Achternaam, Email, Bestelling ID.

3.Gebruikers - Voornaam, Achternaam, Gebruikersnaam, Email.

4.Pagina's - Naam, Beschrijving, SEO naam.

5.Nieuws - Naam, Beschrijving, SEO naam.

Tussen Congenerische Items Navigeren

Veel pagina's van het administratie paneel zijn uitgerust met de navigatie-links Vorig en Volgend en een link naar de zoekresultaten. Deze links laten beheerders toe om eenvoudig rond te bewegen en terug naar de zoekresultaten te gaan.

Geavanceerde zoekopties

Samen met de gewone zoekmogelijkheid, voorzien de meeste gedeeltes van het administratie paneel de geavanceerde zoekoptie. De geavanceerde zoekoptie wordt geactiveerd door de button_expand_filter  knop te gebruiken en laat toe om de zoekresultaten dmv een groter aantal parameters te filteren, waardoor de output preciezer wordt.

Bijvoorbeeld, in Bestellingen Bestellingen bekijken kan u bestellingen van klanten zoeken dmv de volgende parameters:

Belastingvrij – Bestelling door klanten geplaatst die vrijgesteld zijn van belastingen of omgekeerd;

Bestellingsstatus - Bestellingen met enkel de geselecteerde statussen;

Periode – Bestellingen die binnen een specifieke tijdsperiode geplaatst zijn;

Bestelling ID – Bestelling met een specifiek ID nummer;

Factuur ID – Factuur met een specifiek ID nummer;

Heeft factuur - Bestellingen die facturen hebben ( betaalde bestellingen);

kredietnota ID - Kredietnota met een specifiek ID nummer;

Heeft kredietnota - Bestellingen die kredietnota's hebben (teruggestuurde bestellingen);

Verzending - Bestellingen die met de geselecteerde verzendingsmethodes verzonden zijn;

Nieuwe bestellingen - Bestellingen die nog niet bekeken zijn;

Cadeaubon code - Bestellingen die een cadeaubon met een specifieke code bevatten;

Bestelde producten - Bestellingen die specifieke producten bevatten;

Klantenbestanden - Bestellingen die aangepaste producten bevatten ( voor klanten die hun eigen bestanden geladen hebben; bv afbeeldingen).

usability_01

Bovendien, kan u met de geavanceerde zoekopties verschillende zoekpatronen creëren en ze voor toekomstig gebruik opslaan. Stel gewoon de zoekopties in, type de naam van het patroon in het Sla deze zoekopdracht op input vak en klik op Opslaan. Eens het zoekpatroon opgeslagen is, wordt het vertoond in het drop-down lijst vak bovenaan.

usability_02

Na het invullen van een van de zoekvelden, klikt u op Zoeken om de zoekresultaten te tonen.