Gebruikersgroepen

Top  Previous  Next

Dit gedeelte bevat een lijst van gebruikersgroepen die in uw winkel bestaan. Groepen worden gebruikt om de toegang van gebruikers tot producten en categorieën, alsook verzendings-en betalingsmethodes te bepalen. In dit opzicht, kunnen groepen beschouwd worden als verschillende lidmaatschap-niveaus. Daarnaast, stellen groepen u in staat om meerdere prijslijsten toe te passen in uw winkel. Beheerder gebruikersgroepen beheren de set van taken die de groepsleden mogen uitvoeren.

Voor instructies over hoe een gebruikers aan te groep toe te wijzen, verwijzen we u graag naar het gedeelte Gebruikers eerder in dit hoofdstuk.

Een gebruikersgroep toevoegen

1.Klik op de Voeg gebruikersgroep toe knop. Dit zal een formulier openen met de groep-opties.

2.Vul het formulier in.

De Algemeen tab:

Gebruikersgroep - Naam van de groep;

Type - Type van de groep;

Status - Initiële status van de groep.

De Herhalingsplannen tab laat u toe om de groep te koppelen aan een of meerdere Inschrijvingsplannen.

3.Klik op de Creëer knop.

De nieuwe groep zal tussen de andere gebruikersgroepen verschijnen.

Lidmaatschap-aanvragen goedkeuren

Klanten kunnen aanvragen om lid te worden van een gebruikersgroep door op de Registreren link op de storefront te klikken (Profiel details -> Gebruikersgroepen tab). En de winkel-beheerder wordt veronderstelt om de aanvraag goed te keuren of af te keuren.

Om een aanvraag te verwerken:

Klik op de gebruikersgroep aanvragen link om de lijst van hangende aanvragen te openen.

1.Selecteer de check boxes voor de aanvragen die u wil verwerken en klik op de Keur Geselecteerde Goed of Keur Geselecteerde Af knop.

Configureer beheerder-rechten

Voor elke gebruikersgroep van het beheerders type kan u de set van privileges en rechten definiëren, nl de taken die de groepsleden mogen uitvoeren specificeren.

Om de beheerders rechten te configureren:

1.Klik op de Rechten link die overeenkomt met de benodigde beheerders groep in de lijst. Dit zal een lijst van beheerders taken openen.

groups_01

2.Selecteer de taken die u wil toelaten.

3.Klik op de Opslaan knop om de veranderingen toe te passen.