Verzendingsmethodes

Top  Previous  Next

Een verzendingsmethode is een set van regels en parameters om de kost van het verzenden van bestellingen naar kopers te berekenen. Dit gedeelte bevat een bewerkbare lijst van huidige verzendingsmethodes die in de winkel aanwezig zijn.

shipping_methods

In de lijst kan u snel bepaalde attributen van een verzendingsmethode bewerken, met inbegrip van de naam en status. Om meer attributen te bewerken, zoals de toepasbare tarieven en kosten, klikt u op de Bewerken link die overeenkomt met de gewenste verzendingsmethode.

Verzendingsmethode attributen

Algemeen tab:

Positie - Positie van de verzendingsmethode ten opzichte van de positie van de andere methodes in de lijst.

Naam - Naam van de verzendingsmethode zoals die verschijnt op de storefront.

Leveranciers - Leveranciers die de verzendingsmethode zullen gebruiken. In realiteit, betekent dit dat klanten enkel deze verzendingsmethode zullen kunnen kiezen indien hun bestelling producten bevat die een leverancier bevat die hier geselecteerd is.

Icoon - Afbeeldingen om de verzendingsmethodes voor te stellen.

De afbeeldingen kunnen geüpload worden vanaf een lokale computer of het server bestandssysteem of gelinkt worden naar een externe locatie waar de benodigde afbeelding zich fysiek bevind.

Een alternatieve tekst beschrijft de afbeelding en wordt getoond wanneer de afbeelding ontbreekt of niet getoond kan worden. Het is een goed gebruik om een alternatieve tekst te hebben die geassocieerd is met de afbeelding als een bijkomende SEO-slimme kans.

Afbeeldingen mogen enkel een van de volgende formaten zijn: JPEG, GIF, PNG. De maximum grootte van een geüploade afbeelding hangt af van uw server configuratie. Als een regel, zou het de 2MB niet mogen overschrijden.

Onthoud dat het icoon op de storefront in een speciaal blok met het inhoudstype Verzendingsmethodes verschijnt. Zorg ervoor dat u zulk een blok maakt in Ontwerp Blokken.

Levertijd - Tijd die nodig is om de bestelling te leveren. Deze info wordt op de storefront getoond zodat klanten kunnen beslissen of de levertijd aan hun vereisten voldoet.

Gewichtslimiet - Minimum en maximum gewicht van de bestelling die met deze methode geleverd wordt.

Koers berekening - De mode waarin de verzendingskost moet berekend worden: manueel (tabel-gebaseerd) of real-time.

Tabel-gebaseerde of manuele berekening is gebaseerd op de aangepaste kosten en tarieven die u in de Verzendingskosten tab definieert.

De Real-time berekening wordt gebaseerd op de tarieven die uw winkel van de carrier die de bestelling zal leveren ontvangt. De tarieven worden in real-time mode ontvangen op de momenten dat de bestelling geplaatst wordt. Om de carrier-afhankelijke schatting te gebruiken, moet u de ondersteuning voor de bepaalde service provider inschakelen in Instellingen Verzendingsinstellingen. Carrier-specifieke instellingen worden in de Configuratie Tab gedefinieerd.

Verzending-service - Verzending-service provider/carrier die voor het leveren van de bestelling in zullen staan. Deze select box is enkel beschikbaar indien de tarief berekening mode ingesteld is op Realtime.

Test - Een speciaal formulier om de geselecteerde real-time verzendingstarief schatting service te testen. Test schattingen beschouwen het gewicht dat u specificeert in het formulier alsook het bedrijfs- (Instellingen Bedrijf) en het standaard klanten-adres (Instellingen Algemeen/Standaard locatie).

BTW - BTW-tarief dat van toepassing is op de verzendingsmethode.

Gebruikersgroepen) - Gebruikersgroepen waarvan de leden kunnen kiezen om hun bestellingen via deze verzendingsmethode te laten leveren.

Lokalisatie - Lokalisatie waarvoor de verzendingsmethode beschikbaar is.

Status - Status van de verzendingsmethode(Actief of Uitgeschakeld).

 

Configuratie tab:

Deze tab verschijnt enkel indien u een real-time verzendingstarief berekening heeft geselecteerd in het Algemeen tab van dit gedeelte. Hier zou u de geselecteerde verzending-service en zijn instellingen moet specificeren. Zulke instellingen verschillen afhankelijk van de verzending service provider. Dus, indien u niet weet wat de waardes/opties zijn die zouden moeten ingegeven worden, verwijzen we u graag naar de help pagina's en documentaties van de carrier.

 

Verzendingskosten tab:

De tarieven die u hier definieert worden gebruikt om de verzendingskosten te berekenen ongeacht u real-time verzendingstarief schatting gebruikt of niet. Indien u gekozen heeft om tarieven van een carrier in de real-time mode te ontvangen, zullen de kosten van dit gedeelte simpelweg aan de carrier-kost bij gerekend worden. U kan dit gebruiken om een verzending- toeslag toevoegen om u echte onkosten te compenseren als zij de waardes overschrijden die door de carrier geleverd worden (bv verpakking, verzekering, enz...).

De tarieven kunnen afhangen van de productkost, gewicht of hoeveelheid alsook specifiek aan de klanten locatie, wanneer de tabel-gebaseerde berekening gebruikt is. Om de set van beschikbare locaties aan te passen gebruikt u het gedeelte Verzending en BTW Locaties.

shipping_charges

Productkost/Gewicht/Bedrag - Minimum waarde wanneer het tarief moet toegepast worden.

Tarief waarde - verzendingstarief zelf.

Type - Type van het tarief: absolute monetaire waarde of een percentage van de productkost.

Per <standaard gewichtsmeting eenheid> - Indien geselecteerd, is het finale tarief de som van de kosten van elke meeteenheid, die afzonderlijk gemeten worden.

Per Item - Indien geselecteerd, is het finale tarief de som van de kosten voor elk item, die afzonderlijk berekend worden.