Bestellingen bekijken

Top  Previous  Next

In het bestellingen bekijken gedeelte, kan u de volgende taken uitvoeren:

Toon een gesorteerde lijst van alle bestellingen in de winkel of toon enkel een gefilterde lijst van bestellingen die aan uw zoekpatroon voldoen

Bekijk bestellingen die niet vervolledigd werden (de On-vervolledigde bestellingen link)

Verander bestelling-statussen doorlopend

Bekijk en bewerk bestellingsdetails

Voeg commentaar toe aan de bestelling die voor de klant die de bestelling plaatste zichtbaar is

Exporteer bestellingsdetail in CSV, Quickbooks en MYOB formaat

Druk facturen en pakket labels zowel voor elke bestelling afzonderlijk of in bulk af

Verwijder kredietkaart -informatie (indien aanwezig)

Creëer bestellingen

Verwijder bestaande bestellingen

Bestellingen tonen

Wanneer u het bestellingen bekijken gedeelte opent, toont het systeem u automatisch een lijst van alle bestellingen uit de database, nl de bestellingen die ooit geplaatst zijn en niet verwijderd zijn. Standaard wordt de lijst geordend volgens de datum wanneer de bestelling geplaatst werd met de meest recente datum bovenaan. Indien nodig, kan u de lijst herschikken volgens de bestelling ID's of statussen, namen of email adressen van de gebruikers die de bestellingen geplaatst hebben of bestellingstotalen.

Om bestellingen te tonen die aan bepaalde criteria of enkel een combinatie van meerdere criteria voldoen, gebruikt u het formulier boven de bestellingslijst. Standaard, laat het formulier u toe om bestellingen tegen namen en email adressen van gebruikers die de bestellingen plaatsten en het bereik van bestellingstotalen te filteren. Om toegang te hebben tot meer filter-criteria, breidt u het formulier uit door op button_expand_filter te klikken.

Indien u bestellingen tegen een bepaald zoekpatroon filtert (bv om nieuwe bestellingen te tonen die met een cadeaubon betaald werden), zal u het handig vinden om het zoekpatroon op te slaan en voeg het toe aan de lijst van vooraf gedefinieerde patronen die in de linker boven hoek verschijnen van het bestellingen bekijken gedeelte (bekijk de afbeelding hieronder). Voor meer informatie over het geavanceerd zoeken, verwijzen we u graag naar het gedeelte "Administratie Paneel Omgeving".

orders_01

Bestellingsstatus veranderen

Om een bestellingsstatus snel te veranderen zonder de bestelling te openen om ze te bewerken, klikt u simpelweg op de huidige bestellingsstatus om de lijst van toepasbare statussen te openen. Daarna klikt u simpelweg op de gewenste status.

orders_04

Snell bestelling afdrukken, exporteren en verwijderen

Het bestellingen bekijken gedeelte laat u toe om vele routine taken voor meerdere bestellingen uit te voeren, met inbegrip van het in bulk bestellingen exporteren en facturen afdrukken dmv een klik.

1.In de lijst van bestellingen, selecteert u de check boxes voor de bestellingen waarop u acties wil uitvoeren.

2.Klik op de Kies actie knop onder de lijst. Dit toont u een lijst van toepasbare acties.

 

orders_09

3.Klik op de gewenste actie in de lijst.

Bekijken en bewerken van bestellingsdetails

Om bestellingsdetails te tonen, klikt u op de Bekijken link die overeenkomt met de bestelling die u wil nakijken. Dit opent de Bestelling detail pagina.

orders_07

Hier kan u commentaar aan de bestelling toevoegen en de verzendingsdetails definiëren.

Om de bestellingsdetails te bewerken, klikt u op de Bestelling bewerken link. Dit opent een vier-stappen wizard die u door het proces van de bestellingsdetails te bewerken leidt.

orders_10

In de eerste stap, kan u het set van producten in de bestelling bewerken ( producten verwijderen van de bestelling of nieuwe producten toevoegen) alsook de product-kost die op de bestelling staat wijzigen. Dit beïnvloed de product-kost niet in de catalogus. Hier kan u ook het product bewerken.

In de tweede stap, kan u de contact info van de klant samen met het factuur- en verzendingsadres bewerken.

In de derde stap, kan u een cadeaubon en een partnercode toepassen, de verzendings- en betalingsmethodes veranderen alsook de toegepaste belastingvoet en verzendingskosten bewerken.

In de vierde stap, kan u de betalingsdetails bewerken, die eigen aan de betalingsmethode van de bestelling is.