Verzendingen

Top  Previous  Next

In EWC Webshop, verwijzen verzendingen naar situaties waarin u items van een enkele bestelling in meerdere partijen en/of op verschillende tijdstippen verzendt. Zulke partijen worden als afzonderlijke verzendingen van een bestelling behandelt. Deze functie is zeer handig wanneer u regelmatig met nabestellingen te maken hebt.

Bijvoorbeeld, indien een klant meerdere items bestelt die niet in voorraad zijn, kan u de items die u in voorraad heeft onmiddellijk nadat de bestelling geplaatst werd, verzenden en dan de rest later verzenden als een aparte verzending.

Belangrijk: Voordat u kan beginnen om verzendingen te gebruiken, is het nodig om deze functie in het administratie paneel van uw winkel te activeren in het gedeelte Administratie -> Instellingen -> Algemeen. De optie die ingeschakeld moet worden is Sta gebruikers toe om verzendingen te creëren.

Creëer een Verzending

Verzendingen worden apart voor elke bestelling gecreëerd op de Bestelling detail pagina in het gedeelte verzendingsinformatie.

Om een verzending te creëren:

1.Klik op de Nieuwe verzending link. Dit zal een pop-up scherm openen.

orders_11

2.Voor elk product in de bestelling, selecteert u het aantal items die geleverd zullen worden in de huidige verzending.

Indien u een bepaald product in een andere verzending gaat leveren, selecteert u 0 (zero) uit de Hoeveelheid drop-down lijst.

3.Kies een verzendingsmethode.

4.Optioneel, geeft u een tracking nummer in, kiest u een drager en voegt u uw commentaar toe.

5.Indien nodig, verandert u de bestellingsstatus.

6.Klik op de Creëer knop.

Pakket labels afdrukken

Om een Pakket label voor een bepaalde verzending of meerdere pakket labels voor meerdere verzendingen tegelijkertijd af te drukken:

1.In het administratie, gaat u naar het verzendingsgedeelte (Bestellingen -> Verzendingen).

U zal een lijst zien van alle verzendingen in de winkel. Indien nodig, filtert u de lijst van getoonde bestellingen door het zoekpaneel boven de lijst van verzendingen.

2.Selecteer verzendingen waarvoor u pakket labels dient af te drukken.

3.Klik op de Bulk Afdrukken knop.