Mailing lijsten

Top  Previous  Next

Gebruik dit gedeelte om uw mailing lijsten te beheren. Een mailing lijst is een simpel register van gebruikers (Hun namen en email adressen) die ingeschreven zijn om uw nieuwsbrieven die u in Website Nieuwsbrieven creëert te ontvangen. Het set van abonnees in een mailing lijst wordt beheert in Website Nieuwsbrieven Abonnees.

Belangrijk: Om klanten in staat te stellen voor een nieuwsbrief, moet u er zeker van zijn dat een blok met het inhoudstype Mailing lijst gedefinieerd is in het gedeelte Ontwerp -> Blokken.

Een mailing lijst creëren

Om een mailing lijst te creëren:

1.In Website Nieuwsbrieven Mailing Lijsten, klikt u op + Voeg Mailing Lijst toe.

2.Vul het formulier in het pop-up scherm in. De betekenis van velden wordt verder in dit onderwerp beschreven.

3.Klik op Creëer. De nieuwe mailing lijst zal tussen de andere lijsten in de winkel verschijnen.

Abonnees aan een mailinglijst toevoegen

Om abonnees toe te voegen aan een mailing lijst:

1.Creëer een mailing lijst zoals hieronder beschreven, als u dit nog niet gecreëerd heeft.

2.In Website Nieuwsbrieven Mailing Lijsten, klikt u op het Meer bedieningselement dat overeenkomt met de vereiste mailinglijst.

mailing_lists

3.Klik op Voeg abonnees toe. U zal naar de lijst van abonnees gestuurd worden.

4.Klik op Extra om de details van een abonnee te tonen.

subscribers_add

5.Selecteer de Ingeschreven check box die overeenkomt met de mailing lijst. Eventueel, selecteert u de Bevestigd check box om te markeren dat deze gebruiker de inschrijving bevestigd heeft. Gelieve te onthouden dat het een goed gebruik is om gebruikers te vragen om zelf hun inschrijvingen te bevestigen.

6.Herhaal de vorige stap voor alle gebruikers die u aan de mailinglijst wenst toe te voegen.

7.Indien nodig, registreert u meer gebruikers door op de Voeg gebruiker toe link te klikken of een nieuwe abonnee toevoegen door op Voeg abonnee toe te klikken.

Mailing lijst attributen

Wanneer u een mailing lijst creëert of bewerkt, moet u de volgende attributen specificeren:

Naam - Naam van de mailing lijst.

Van naam - Naam van de zender (bv de naam van uw bedrijf).

Van email- Email adres van de zender.

Reply naar - Email adres dat in het reply-naar veld van nieuwsbrieven verschijnt.

Bevestiging email - Autoresponder voor deze mailing lijst. Autoresponders worden gecreëerd in Website Nieuwsbrieven Autoresponders.

Toon aan kassa - Indien geselecteerd, worden klanten aangeboden om zich in te schrijven voor nieuwsbrieven (nl om te registreren in een mailing lijst) op de kassa pagina.

Toon op registratie - Indien geselecteerd, worden klanten aangeboden om zich in te schrijven voor nieuwsbrieven (nl om te registreren in een mailing lijst) op de registratie pagina.

Toon in het "Mailing lijsten" vak - Indien geselecteerd wordt de mailing lijst getoond in een afzonderlijk zijvak op de storefront.

Abonnees - Volg de Voeg abonnees toe link om abonnees toe te voegen aan de lijst. Of u kan abonnees later toevoegen in het  Inhoud -> Abonnees gedeelte.

Status - Status van de mailing lijst (Actief = Klanten kunnen zich inschrijven in de mailing lijst; Verborgen = Enkel de winkelbeheerder kan klanten inschrijven in de mailing lijst; Uitgeschakeld = de mailing lijst is niet beschikbaar voor inschrijving).