Categorieën

Top  Previous  Next

Gebruik dit gedeelte om product categorieën te beheren. Wanneer u dit gedeelte opent, vertoont het een lijst van alle categorieën en sub-categorieën in de winkel.

categories

Acties op categorieën

De winkelbeheerder kan de volgende acties op categorieën uitvoeren:

Voeg individuele categorieën (Voeg categorie toe Knop) of meerdere categorieën tegelijk (Bulk categorie toevoegen link) toe.

Verander attributen per categorie of tegelijk voor meerdere categorieën (Kies actie -> Bewerk geselecteerde).

Verwijder categorieën (Kies actie -> Verwijder geselecteerde).

Belangrijk: Wees voorzichtig wanneer u een categorie verwijderd! kind-categorieën en de producten onder de categorie zullen automatisch verwijderd worden.

Categorie attributen

Wanneer u een categorie creëert of bewerkt, zou u een aantal categorie attributen moeten specificeren. Gemakshalve worden attributen onder verscheidene tabs gegroepeerd.

Algemeen tab:

 Informatie

Naam – Naam van de categorie zoals die op de storefront en in het administratie paneel verschijnt.

Locatie - Positie van de categorie in de categorie-boom: een hoofd-categorie of een kind-categorie van een ouder-categorie.

Beschrijving - Beschrijving van de categorie zoals die op de storefront verschijnt.

De beschrijving die u hier ingeeft volgt de categorie-naam en helpt bezoekers te begrijpen welk soort product ze mogen verwachten te vinden onder de categorie. Daarnaast is een informatieve beschrijving gewoon een nieuwe SEO-slimme kans.

De beschrijving kan een gewone tekst of HTML-geformatteerde tekst. Indien u niet vertrouwd bent met HTML, wordt u aangemoedigd om een geformatteerde beschrijving toe te voegen door gebruik te maken van de ingebouwde WYSIWYG HTML-bewerker.

Status – Status van de categorie (actief - categorie is in de storefront beschikbaar, Uitgeschakeld - categorie is niet in de storefront beschikbaar of verborgen categorie is verschijnt niet in de storefront, maar klanten kunnen de categorie via een directe link bereiken).

Afbeeldingen - Een paar afbeeldingen om de categorie te illustreren: een categorie thumbnail en een grote categorie afbeelding.

Beide afbeeldingen kunnen geüpload worden vanaf een lokale computer of het server bestandssysteem of gelinkt worden naar een externe locatie waar de benodigde afbeelding zich fysiek bevind. Een alternatieve tekst beschrijft de afbeelding en wordt getoond wanneer de afbeelding ontbreekt of niet getoond kan worden. Het is een goed gebruik om een alternatieve tekst te hebben die geassocieerd is met de afbeelding als een SEO-slimme kans.

Afbeeldingen mogen enkel een van de volgende formaten zijn:JPEG, GIF, PNG. De maximum grootte van een geüploade afbeelding hangt of van uw server configuratie. Als een regel,mag ze de 2MB niet overschrijden.

SEO / Meta data

Page titel - Titel van de categorie pagina op de storefront, die in de web browser getoond wordt wanneer iemand de pagina bekijkt. Nodig voor SEO-doeleinden.

META beschrijving - Inhoud van de HTML Meta tag die de categorie beschrijft. nodig voor SEO-doeleinden.

META sleutelwoorden - inhoud van de HTML tag die een lijst van sleutelwoorden voor de categorie bevat. Nodig voor SEO-doeleinden.

Beschikbaarheid

GebruikersgroepenGebruikersgroepen waarvan de leden toegang tot de categorie hebben.

Positie – Positie van de categorie ten opzichte van de andere categorieën van hetzelfde niveau. Indien geen categorie-posities gedefinieerd zijn, worden categorieën alfabetisch geordend;.

Creatie datum - Datum wanneer de categorie aan de catalogus werd toegevoegd.

Lokalisatie - Lokalisaties waar de categorie beschikbaar moet zijn. Deze attribuut is enkel beschikbaar wanneer ten minste een lokalisatie gedefinieerd is in het gedeelte Verzending/BTW -> Lokalisaties.

Belangrijk: Door de categorie voor een bepaalde lokalisatie beschikbaar te maken, maak je niet automatisch de producten beschikbaar voor die lokalisatie. Producten moeten afzonderlijk beschikbaar gemaakt worden.

Blokken tab (de categorie inhoud):

Deze tab laat u toe om aangepaste inhoud-blokken op te nemen in de categorie pagina. Voor meer informatie over hoe blokken te beheren, verwijzen wij u graag naar Ontwerp -> Blokken verder in deze gids.

catalog_01

Add-ons tab (toepasbare categorie attributen die afhankelijk zijn van de actieve add-on modules):

Leeftijd-verificatie - Indien geselecteerd, wordt de toegang tot de categorie beperkt door de leeftijd van de klant.

Leeftijdslimiet - Minimum leeftijd om toegang te krijgen tot de categorie en de producten onder de categorie.

Waarschuwingsbericht - Bericht dat getoond moet worden wanneer de klant niet in aanmerking komt voor de inhoud van de categorie.

Beoordelingen - klanten beoordelingen of waarderingen of beide.

Belangrijk: De attributen vereisen dat Leeftijd-verificatie en Commentaar en Beoordelingen modules ingeschakeld en geconfigureerd zijn.

Lay-out tab (Uitzicht van het product onder de categorie):

Product details lay-out - Kies een sjabloon voor al de product details pagina's binnen de categorie.

Gebruik aangepaste lay-out - Indien geselecteerd, kan u een niet-standaard lay-out kiezen.

Product kolommen - Het aantal kolommen waarin de producten onder de categorie getoond worden. Deze optie werkt enkel voor de Rooster-lay-out, maar u kan het nog steeds voor een aangepaste lay-out gebruiken.

Beschikbare lay-outs - Selecteer de categorie lay-outs waaruit de klanten kunnen kiezen wanneer ze de categorie bekijken.

Standaard categorie lay-out - selecteer de standaard categorie lay-out.

Beloningspunten tab (Het aantal punten die klanten ontvangen op hun accounts wanneer ze categorie-producten kopen):

Globale puntenwaarde voor alle punten in deze categorie negeren- Indien geselecteerd, zal de onderstaande waarde voorrang hebben op de globale punten die in Beloningspunten gedeelte gedefinieerd worden.

Gebruikersgroepen - Gebruikersgroep waarvan de leden beloningspunten krijgen om de categorieproducten te kopen.

Bedrag - Het aantal beloningspunten die toegewezen worden aan een gebruikersgroepslid die het categorieproduct gekocht heeft.

Bedragstype - het absolute aantal punten of percentage-gebaseerde waarde die op de volgende manier berekend wordt: De product-kost gedeeld door 100 en het resultaat wordt vermenigvuldigd met de waarde in het veld.

Beoordelingen tab:

Lijst van klantenbeoordelingen van de categorie. Dit vereist dat het Beoordelingen veld in de Add-ons tab ingesteld is op communicatie, beoordeling of beide.