Producten

Top  Previous  Next

Dit gedeelte van het administratie paneel verzamelt de bedieningselementen om de product catalogus te beheren. De twee sleutel-concepten die het catalogeren in EWC Webshop beschrijven zijn het product en de categorie van producten of simpelweg de categorie.

Het vinden van het juiste product in een webwinkel wordt veel gemakkelijker als de producten in de catalogus gecategoriseerd zijn, nl zinvol geordend zijn in groepen van gerelateerde producten of categorieën. Elke product-categorie kan een onbeperkt aantal kind-categorieën bevatten die op hun beurt kind-categorieën kunnen bevatten. Kind-categorieën worden Sub-categorieën genoemd terwijl de categorieën die geen ouder-categorieën hebben, nl categorieën van het hoogste niveau, worden hoofd-categorieën genoemd. Het systeem van categorieën stelt u in staat om de catalogus op te bouwen in een boomstructuur met meerdere takken, wat de navigatie gestructureerd , intuïtief en duidelijk maakt.

In de storefront verschijnen categorieën meestal in een speciale zijbalk. Toch kan u hen tonen als een horizontaal menu of zelfs op een andere manier afhankelijk van de template die u voor uw winkel gebruikt.

Belangrijk: Individuele producten kunnen niet buiten een product-categorie getoond worden, dus elk product dat u in uw catalogus heeft moet aan ten minste een categorie toegewezen worden.