Data synchroniseren

Top  Previous  Next

Achter de schermen, worden zoekresultaten van Searchanise in real-time mode ontvangen. Toch, Haalt Searchanise geen data van uw winkel database op het moment dat kopers hun verzoeken intypen, want dit zou de database server belasten en de performantie aanzienlijk vertragen. In plaats daarvan houdt Searchanise een snapshot van de winkel-producten bij op hun servers en geeft resultaten gebaseerd op deze snapshot. Zulke data bevat de product-beschrijving, prijs, kenmerken en afbeeldingen/thumbnails.

Elke keer wanneer u veranderingen maar aan de producten in de winkel-catalogus, moeten deze veranderingen bijgewerkt worden aan de kan van Searchanise zodat de service relevante zoekresultaten kan weergeven. De add-on volgt zulke veranderingen op en synchroniseert automatisch met Searchanise. Gewoonlijk neemt dit twee tot drie minuten in beslag.

Toch kan u de data-synchronisatie forceren door op Resync te klikken op de configuratie pagina van de add-on Administratie Add-ons Searchanise Verbinding.

quick_search_02

Dit is eerder een tijdsintensieve handeling die in de meeste gevallen onnodig is. Manueel synchroniseren is enkel vereist wanneer de product catalogus bijgewerkt werd op een onconventionele manier. Bijvoorbeeld, onmiddellijk in de MySQL database of als een resultaat van aangepast programmeren.